Pressklipp: Varingen skriver 07. des 2018 (av Sigbjørn Høidalen):
Les denne og relaterte artikler i Varingen her.

Mange hakadøler søker seg til steinerskole på Hellerud:
– Skoledrømmen min har gått i oppfyllelse

– Uten å ha annonsert noe særlig har vi allerede fått inn 20 søknader fra elever som vil begynne på steinerskolen vår på Hellerud, forteller Nina Adriansen:
– 80 prosent av elevene er fra Hakadal, to er fra Grorud og resten fra sør i Nittedal.

Tidligere i uka fikk hun gladmeldinga om at Utdanningsdirektoratet godkjenner skolen, som er organisert gjennom selskapet Romerike steinerskole AS. Direktoratet skriver:
«Skolen er fra og med høsten 2019 godkjent for inntil 200 elever på 1. – 10. årstrinn i Skedsmo kommune.»

– Da har skoledrømmen min gått i oppfyllelse. Mange år med mye jobb, men så traff jeg Patricia Asdal Bjørgan og Stein Ragnar Hagen-Breda, og nå går alt som en drøm. Gleder meg til å lage Norges beste skole med glade barn, foreldre og lærere, sier Adriansen.

Adriansen ønsket i starten å etablere en privatskole i Nittedal, men fikk liten støtte fra kommunen. Skolesaka løsnet da hun rett før sommerferien ble oppringt av Norges Vel på Hellerud gård . – Vi har fått et veldig godt samarbeid med Norges Vel om skolelokale på Hellerud. Det som gjenstår er godkjenning av lokalene fra Skedsmo kommune, men de politiske signalene fra Skedsmo har så langt bare vært positive, sier Adriansen. Hun planlegger et informasjonsmøte for lærere i januar og full utlysing av lærerstillinger i februar.

– Jeg merker stor interesse og regner med at vi til høsten neste år starter opp en skole med mellom 50 og 60 elever, forteller Adriansen.