Velkommen til Småtrinnet

2.og 3. klasse -4. og 5.klasse

Vekst, Utforskning og Glede

Om Småtrinnet

Småtrinnet er en tid hvor elevene begynner å utvikle sin identitet og finne sin plass i verden, og skolens kompetansemål er utformet for å støtte denne prosessen.
På Romerike Steinerskole er barnetrinnet en sentral del av skolens helhetlige pedagogiske tilnærming. Gjennom en variert og stimulerende undervisning er målet å gi elevene et solid fundament for videre læring og personlig utvikling. Ved å fokusere på kompetansemålene på barnetrinnet, er skolen forpliktet til å gi elevene et godt grunnlag for både deres akademiske ferdigheter og deres sosiale og kreative evner.

Læreplan

Læreplanen vår på småtrinnet er utformet for å møte utviklingsbehovene til elever i denne alderen. Det inkluderer et bredt spekter av fag som regning, naturfag, språk, samfunnsfag og kunst. I tillegg er det stor vekt på praktiske fag som trearbeid, håndarbeid og hagearbeid, som tar sikte på å utvikle elevenes motoriske ferdigheter og kreativitet.

Vi følger Steinerskolens Læreplan, som legger vekt på en balansert utvikling av kropp, sinn og ånd. Våre dedikerte lærere streber etter å skape et støttende læringsmiljø der elevene kan trives faglig og personlig. Gjennom erfaringsbasert læring, kreativitet og kritisk tenkning, oppmuntres elevene til å utforske ulike fag og oppdage deres talenter og interesser.

lekseredusert skole

Ettersom vi er en skole som har elever fra mange ulike kommuner, er det viktig for oss at elevene blir fritatt fra en en del lekser. Lekseplanen er derfor tilrettelagt for å ha fritidsaktiviteter eller finne på ting med medelever etter skolen.

Dybdelæring

Ved å fokusere på dybdelæring ønsker vi å ruste elevene med ikke bare kunnskap, men også med evnen til å anvende sin kunnskap på en meningsfull og reflektert måte. Dette legger grunnlaget for livslang læring og en dypere forståelse av verden rundt oss.

På Romerike Steinerskole legger vi derfor stor vekt på å skape et læringsmiljø som fremmer dybdelæring og personlig vekst hos elevene, slik at de er rustet til å møte fremtidens utfordringer med tillit og innsikt.

Lese og skrive på småtrinnet ved Romerike Steinerskole

På småtrinnet legges det stor vekt på å utvikle gode lese- og skriveferdigheter hos elevene. Gjennom en helhetlig tilnærming til læring og en differensiert undervisningsmetode får elevene en solid grunnmur i lesing og skriving.

I de lavere klassetrinnene fokuseres det på å skape en trygg og inspirerende læringsatmosfære. Gjennom fortellinger, dikt, sanger og rim blir språket levende og nært for elevene. Dette legger grunnlaget for en naturlig og nysgjerrig tilnærming til lesing og skriving.

Elevene oppmuntres til å utforske bøkenes verden gjennom høytlesning, egenlesing og samtaler. Samtidig stimuleres kreativiteten deres gjennom ulike skriveaktiviteter som dikt, fortellinger og brevskriving. På denne måten utvikler elevene ikke bare lese- og skriveferdighetene sine, men også sin evne til å reflektere og formidle tanker og følelser.

Ved å legge til rette for en variert og engasjerende undervisning, ønsker vi å gi elevene en solid kompetanse og et varig kjærlighet for lesing og skriving som vil følge dem gjennom hele livet.

Regning

I småtrinnet legges det stor vekt på en helhetlig tilnærming til læring, også når det gjelder regneundervisning. Gjennom en praktisk tilnærming og bruk av konkreter blir regneferdighetene til elevene utviklet på en grundig og meningsfull måte.

Barna introduseres gradvis for tall og regning gjennom varierte aktiviteter som tar hensyn til barnas utviklingstrinn. Gjennom lek, fortellinger og praktiske oppgaver får elevene utforske tallenes verden og matematiske prinsipper på en engasjerende måte.

Ved å bruke naturmaterialer, spill og andre konkrete hjelpemidler, blir regneopplæringen levende og sanselig. Dette bidrar til at elevene utvikler en dypere forståelse for matematiske begreper, samtidig som de får trent opp sine problemløsningsferdigheter.

Målet er ikke bare å lære barna tall og regnestykker, men også å vekke en glede og interesse for matematikk som kan følge dem videre i skolegangen og livet generelt. Ved å legge til rette for en positiv og utforskende tilnærming til regneopplæringen, får elevene et godt grunnlag for videre læring og utvikling innen matematikk.

Det legges det stor vekt på å stimulere barnas fantasi og kreativitet.Gjennom frihåndstegning på tavle oppfordres barna til å uttrykke seg visuelt og utforske ulike former og farger. Denne praksisen bidrar til å styrke barnas selvtillit og skaper glede i læringen. Ved å jobbe med kunstneriske uttrykk på denne måten, legges det til rette for en helhetlig utvikling av barnas sanser og motorikk.

Det brukes det bilder til å representere bokstaver i undervisningen. Disse bildene er fargerike og fantasifulle og har til hensikt å fange barnas oppmerksomhet og støtte deres forståelse og læring av bokstavene. Gjennom å koble bokstavene med konkrete bilder, hjelper man barna med å knytte lyd til symbol på en visuelt stimulerende måte. Dette bidrar til å gjøre læringen morsommere og mer engasjerende for elevene.

Blokker og stifter spiller en viktig rolle i undervisningen. Blokkene symboliserer stabilitet, tyngde og struktur, noe som er grunnleggende elementer i pedagogikken.

Stiftene representerer presisjon, nøyaktighet og oppmerksomhet på detaljer. Sammen utfyller blokkene og stiftenes egenskaper hverandre og bidrar til en helhetlig tilnærming til læring.

Gjennom turer i skog, mark og nærmiljøet får barna muligheten til å studere og lære om ulike naturfenomener, dyre- og planteliv, samt årstidene og sykluser i naturen. De oppfordres til å være nysgjerrige, undersøkende og kreative, og til å utforske sammenhenger og sammenhengene i naturen.

Fint å vite om fådelte klasser

På Romerike Steinerskole har vi 2. og 3. klasse - 4. og 5. klasse som en fådelte klasse. Dette betyr at elevene i disse klassene arbeider sammen på tvers av alder og trinn, noe som skaper et unikt læringsmiljø. I fådelte klasser blir elevene oppmuntret til å støtte og lære av hverandre, og det legges til rette for differensiert undervisning som tar hensyn til den enkelte elevs behov og nivå. Denne pedagogiske tilnærmingen bidrar til å utvikle samarbeidsevner, empati og respekt for hverandre, samtidig som den fremmer faglig og personlig vekst hos elevene. Ved å ha fådelte klasser legger vi til rette for et inkluderende og stimulerende læringsmiljø der alle elever får muligheten til å skinne og utvikle seg på sin egen unike måte.

-Faste klasserom med 12 elever

-Spansk fra 2.-10. klasse

-Skoledag fra 08:35-14:00, fredag 13:15

-Turdag på fredagene

-Fast klasselærer som har de fleste timer

-Mulighet til å skape relasjoner på tvers av alder og trinn

-Månedsfester som samlingspunkter gjennom året